Het beste uit de Natuurgeneeskunde

Over Instituut Blokdijk

Het verhaal van

Instituut Blokdijk

Kwaliteit

Instituut Blokdijk denkt en werkt op een unieke manier. Onze ervaringen en kennis als behandelaar zijn waardevol. Vanuit die basis hebben wij een nieuwe therapievorm ontwikkeld. De Neurovegetatieve therapie. Een mensgerichte behandeling om het lichaam als het ware weer aan te zetten. En de verstoorde verbinding tussen ziel en lichaam te corrigeren. Het lichaam is zelf tot heel veel in staat, maar heeft soms even een zetje nodig om weer in balans te komen.

Behalve zelf behandelen, leiden we ook op
Door zelf therapeuten op te leiden en bekend te maken met onze behandelmethode, kunnen uiteindelijk meer mensen worden behandeld. Instituut Blokdijk biedt de 3-jarige opleiding Neurovegetatieve therapie aan. Tijdens deze hbo-opleiding worden alle aspecten van de therapie uitvoerig behandeld. De combinatie praktijk en theorie garandeert een solide basis voor elke toekomstige therapeut.

Geaccrediteerd

Door de volgende instanties

Na het behalen van het diploma mag de deelnemer zich Matrix-kleurentherapeut noemen. De opleiding is geaccrediteerd door de Stichting Nederlands Register voor opleidingen in het Particulier Onderwijs (SNRO).

Stichting Instituut Blokdijk is geaccrediteerd door het CRKBO (Centraal Register Kort Beroepsonderwijs). Door deze accreditatie is Stichting Instituut Blokdijk vrij gesteld van B.T.W. heffing op facturen.

Wilt u meer weten over de opleiding of over Neurovegetatieve therapie, of wilt u zich inschrijven? Neem dan contact met ons op.

Wij helpen u graag verder!

Willy Blokdijk
Eigenaar Stichting Instituut Blokdijk

Voedingsleer, massage en reflexologie

Natuurgeneeskunde

Het beste uit de natuurgeneeskunde

Een verstoorde verbinding tussen ziel en lichaam te complex is om alleen met fysiotherapie, accupunctuur of homeopathie te behandelen. Een juiste behandeling is een belangrijk, genezend scharnier tussen ziel en lichaam. De Neurovegetatieve therapie is een synthese ontwikkeld vanuit de beste elementen van de klassieke homeopathie, fysiotherapie, accupunctuur en antroposofie. Maar ook voedingsleer, massage en reflexologie.

Onbegrepen klachten door voedselintolerantie

Voedselintolerantie

Het beste uit de natuurgeneeskunde

Een van de onderdelen van de Neurovegetatieve therapie is de voedselintolerantietest.
Veel mensen weten niet dat onbegrepen klachten mogelijk geworteld zijn in voedselintolerantie. Dat kan uiteindelijk tot frustraties leiden, zeker als alle gangbare methodieken al geprobeerd zijn. Wij maken onder andere gebruik van testsets om aan te geven van welke allergieën sprake is. Behandelen doen we bijvoorbeeld door het lezen van de rugreflexzones.

HBO-opleiding

HBO-opleiding Neurovegetatieve therapie

3-jarige HBO-opleiding

Instituut Blokdijk biedt de 3-jarige opleiding Neurovegetatieve therapie. Tijdens deze hbo-opleiding worden alle aspecten van de therapie uitvoerig behandeld. De combinatie praktijk en theorie garandeert een solide basis voor elke toekomstige therapeut. Het medisch basisjaar kan als losse opleiding gevolgd worden of als onderdeel van de opleiding Neurovegetatieve therapie.